Cursus

Cursus

De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van het CBR. Het is een opleiding voor het behalen van een geldig rijbewijs voor een personenauto Categorie B. Met dit rijbewijs mag je zelf een personenauto besturen. De cursus kan je volledig naar eigen tempo indelen. Het is aan te bevelen om per keer te kiezen voor 2 lessen van een uur. Zo ’n blok van 2 uur kan je naar eigen keuze 1 of 2 keer per week nemen. Vind je dat niet snel genoeg, dan kun je ook kiezen voor een spoedopleiding (zie onder tarieven). Er wordt lesgegeven van maandag t/m zaterdag. Overdag en ’s avonds. De plaats waar de lessen plaatsvinden is Apeldoorn. Hier wordt ook het examen afgenomen door het CBR. Het examen wordt pas aangevraagd als wij allebei vinden dat je daar klaar voor bent. Over het algemeen rijd ik zelf achterin mee tijdens je examen. Tijdens de lessen en het examen of bij een toets (T.T.T.) wordt er in principe gereden in de eigen lesauto, een Golf 7, Volkswagen. Deze is uitgerust met airconditioning en in de lesauto wordt niet gerookt.

Opfriscursus

Heeft u uw rijbewijs al een tijd, maar durft u bijvoorbeeld niet meer de snelweg op of in een drukke stad te rijden, schroom dan niet om te bellen voor een opfriscursus. U kunt een aantal lessen nemen, maar soms is één les al voldoende.

Theorie

Tegenwoordig kun je zelf heel gemakkelijk theorie cursussen doen via het internet.

Je kunt ook altijd een theorieboekje inclusief cd-rom gebruiken. Deze zijn via mij verkrijgbaar. Mocht je toch liever lessen willen dan is dat ook mogelijk.

Onze rijschool heeft een hoog slagingspercentage, zie onder links www.cbr.nl

WBack To Top